Välj en sida

Y O G A var tidigare ”ingenting för mig”.. Jag testade några gånger, men kände att det var svårt, jag fick ont i axlar och positionerna skulle utföras så snabbt att jag inte hängde med. Jag upplevde mig ”utanför” och ”kass” och tappade gnistan. Yoga var därmed inget för mig.

Men vad hände sedan, då? Jorå. Det gick några år. Hösten -19 samtalade jag med en av mina kunder, vi pratade om stress och utmattning och verktyg för bättre mående (kort berättat). Jag uttryckte att jag inte haft någon positiv upplevelse av yoga. Att det fanns olika sorters yoga, visste jag inte då. Då passade min kund på att göra reklam för yinyoga. ”DET skulle vara något för dig, sa hon. Det är en lugnande form av yoga och du är kvar i stretchande och lugnande positioner under många minuter. Den karamellen fick jag suga på.

Det tog några månader och var nu inne i januari -20 och början av ny träningstermin. Jag snubblade över en annons om yinyoga en tid i veckan då det var möjligt för mig att vara med. Så jag tänkte, jag testar! Medan jag låg där i positioner, och i för mig vääääldigt lång tid i mina tankar, då tankarna började vandra och otåligheten började bli påtaglig…, kände jag samtidigt direkt hur min kropp svarade. Min kropp skrek! YES!

Precis i denna veva, började nyheter om ett farligt virus att sprida sig. Varje dag tilltog nyheterna om människor som dog av detta fruktade virus. Snart befann vi oss i en pandemi och alla fick vi börja lägga om våra vardagar och vanor. Vårt sociala liv fick förändrade förutsättningar. Jag var med på yinyogan 3 gånger innan jag ansåg att det inte var försvarbart att tränga ihop mig med främmande för att deltaga i yinyoga. Jag började söka på yinyogautbildning, mest för att jag ville lära mig och kunna yinyoga för min egen skull då jag fattat att , och bonus skulle vara om jag så småningom dessutom kunde hålla egna yogagrupper, når tillvaron hämnat i ett bättre läge. Jag har ju ett friskvårdsföretag och att plocka in mer kunskap & mer att erbjuda inom friskvård/välmående ger möjlighet att växa.

Magdalena Mecweld hittade jag när jag letade på nätet, och det som gjorde att jag fastnade lite xtra för hennes utbildningar, var att hon nu även erbjöd onlineutbildningar. Onlineutbildning på 40 timmar var just nu en lysande möjlighet som läget nu var. Redan sista helgen i april 2020 var jag certifierad Yinyogalärare! Jag gjorde min yinyoga och började planera hur jag skulle göra framöver. En pandemi satte käppar i hjulen för oss alla, än på det ena – än på det andra viset. Hur som helst, startade jag upp 2 små yinyogagrupper i augusti samma året. Jag hyrde stora lokaler, och höll små grupper. Sedan dess har mina yinyogaklasser rullat på – visst, ibland var det bara 1 deltagare – ibland 9 – men oftast 4 – 6 deltagare. Känner mig så tacksam att jag fått möjlighet att hitta fler verktyg att lära ut och att själv använda mig av för bättre balans i tillvaron.

En stund i varandet…