Gammaldags kålsoppa
Trots denna enkla rätt, är den – enligt mig – jättegod! Minnen av barndom sveper in. När jag serverat den i caféet, är den mycket uppskattad. Serveras gärna med bröd eller knäckebröd till. Denna soppa är matig och snäll mot plånboken när det börjar bli ”skrallt”.

4 portioner
Detta behövs:
Ca. 500 g Vitkål
2 Morötter
2 Potatisar
1 Gul lök
1 msk Smör
2 tsk mörk Sirap
1/2 tsk malen Kryddpeppar (mer om så önskas)
1-2 lagerblad
15 dl Grönsaksbuljong
Salt & Peppar
Gör såhär:
Ansa och skär kålen i ca 2 cm stora bitar. Skala och tärna morötter, potatis och lök. Bryn kål och lök i smöret i en gryta så det får lite färg. Ringla över sirapen och bryn den med någon minut. Tillsätt morot och potatistärningar, kryddor och buljong. Koka sakta i ca. 30 min. Smaka av med salt & peppar.
Lycka till!