Gammaldags kålsoppa

Trots denna enkla rätt, är den – enligt mig – jättegod! Minnen av barndom sveper in. När jag serverat den i caféet, är den mycket uppskattad. Serveras gärna med bröd eller knäckebröd till. Denna soppa är matig och snäll mot plånboken när det börjar bli ”skrallt”.

4 portioner

Detta behövs:

Ca. 500 g Vitkål

2 Morötter

2 Potatisar

1 Gul lök

1 msk Smör

2 tsk mörk Sirap

1/2 tsk malen Kryddpeppar (mer om så önskas)

1-2 lagerblad

15 dl Grönsaksbuljong

Salt & Peppar

Gör såhär:

Ansa och skär kålen i ca 2 cm stora bitar. Skala och tärna morötter, potatis och lök. Bryn kål och lök i smöret i en gryta så det får lite färg. Ringla över sirapen och bryn den med någon minut. Tillsätt morot och potatistärningar, kryddor och buljong. Koka sakta i ca. 30 min. Smaka av med salt & peppar.

Lycka till!