Jordgubbskladdis med jordgubbsgrädde
Denna bedårande vackra kladdkaka med jordgubb, smakar utsökt somrigt.
Jag har serverat denna på caféet och den är populär!
Detta behöver du:
3 ägg
150 g smält smör
2 1/4 dl vetemjöl
2 1/4 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 krm salt
150 g smält vit choklad
Jordgubbsgrädde:
600 g färska eller tinade jordgubbar
2,5 dl florsocker
2 msk citronsaft
4,5 dl vispgrädde
Gör såhär:
Börja med jordgubbsgrädden. Blanda ihop jordgubbar, florsocker och citronsaft i en kastrull och låt småkoka tills jordgubbarna blivit mjuka. Tag bort från plattan och mixa ihop till en slät sås. Låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och därefter smälter du den vita chokladen i smöret på mkt svag värme. Vispa socker och ägg till en ljus, fluffig konsistens. Blanda ner resten av ingredienserna. Häll ned i en smord och bröad form (ca 20 cm) Du kan pensla med smör och strö av mannagryn. Ringla över hälften av jordgubbssåsen över kakan och gör fint mönster med en gaffel. Andra hälften används i jordgubbsgrädden. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna.
Jordgubbsgrädde: Vispa grädden och ringla sedan resten av jordgubbssåsen. Rör om mycket försiktigt, så bildas ett strimmigt, vackert mönster. Lägg en klick jordgubbsgrädde på kakbiten när den serveras.
Lycka till!!